Developed by JoomVision.com
banner
banner
banner

traekt.mk

Read more...

АДР Сетификати

Почитувани, Ве информираме дека согласно најновите измени на Законот за превоз на опасни материи во патниот и железничкиот сообраќај,...

Read more...

DKV картички

Почитувани, СИЗ Македонија Сообраќај АМЕРИТ е партнер на една од водечките фирми за услуги на патиштата во Европа - DKV Euro-service. Транспортните...

Read more...

Без вагање но со контроли на пристаништето Довер!

Среда, 01 Април 2015 06:52

Од 1 февруари 2015 г. не важи задолжителното мерење на тешките товарни возила, кои користат траект на пристаништето Довер. Промената е направена за забрзување на сообраќајот, а превозниците треба да носат декларација за тежината од испраќачот.
Владата на Велика Британија воведува контрола на излез на сите пристаништа,

Повеќе...

 

Информација од Законот за работно време, задолжителните одмори на мобилните работници и возачите

Петок, 27 Март 2015 12:23

Законските одредби од Закон за работното време, задолжителните одмори на мобилните работници и возачите во патниот сообраќај и уредите за запишување во патниот сообраќај на РМ, предвидуваат должност и обврска возачот да води евиденција за времето поминато во управувањето со возилото, прекин на управување со возилото и периоди

Повеќе...

   

Казни за користење на одмор во возилата во Франција

Четврток, 26 Март 2015 07:55

Транспортната асоцијација AFTRI од Франција, информира дека француските контролни органи започнале со казнување на превозниците чии возачи го користат целосниот неделн одмор (45ч. и повеќе) во возилото. Засега нема детални инфромации за начинот на контрола и докажување, како ни одговор на прашањето

Повеќе...

 

ТИР-ЕПД обука во Битола

Среда, 25 Март 2015 13:37

На 26 март 2015 г. (четврок) во Битола ќе се одржи обука за  користење на ТИР-ЕПД апликацијата. На оваа обука се поканети да присуствуваат сите корисници на ТИР карнети од Прилеп и Битола. Обуката ќе се одржи во Капри, во 14 ч. Тоа ќе биде практична работилница каде на која ќе ви биде покажано како се користи ТИР-ЕПД апликацијата и ќе можете вие сами да пробате да испратите

Повеќе...

   

ОБУКИ И ИСПИТИ ВО АПРИЛ !

Петок, 20 Март 2015 09:53

Министерството за транспорт и врски ги закажа следните датуми за електронско полагање на следните испити во месец април: 15.04.2015 год. испит за добивање сертификат за учество на возачите во меѓународниот транспорт во 12/14/16 часот, 24.04.2015 год. испит за добивање на сертификат за професионална компетентност на управителот или овластено лице за превоз

Повеќе...

 

ТИР-ЕПД обука во Тетово

Понеделник, 16 Март 2015 12:19

На 17 март 2015 г. (вторник) во Тетово ќе се одржи обука за  користење на ТИР-ЕПД апликацијата. На оваа обука се поканети да присуствуваат сите корисници на ТИР карнети од Тетово и Гостивар. Обуката ќе се одржи во Лојд, во 14 ч. Тоа ќе биде практична работилница каде на која ќе ви биде покажано како се користи ТИР-ЕПД апликацијата и ќе можете вие сами да пробате да испратите

Повеќе...

   

Страница 1 од 103

Анкети

Како ви се допаѓа новиот веб портал?

 
Банер
Банер
Банер

Пребарување

Најнови информации

Актуелности

Тахо Снимач

Тахо Снимач

Тахо Снимач е решение наменето за снимање и архивирање... 04 March 2010 Повеќе...
IRU TIR-EPD Електронски пред-декларации

IRU TIR-EPD Електронски пред-декларации

Во рамките на спроведувањето на одредбите за безбедност,... 04 March 2010 Повеќе...

Линкови

Банер
Банер
Банер

Da bih mogli videti transportni barometar, aktivirajte JavaScript u vašem browseru

Transportni barometar - powered by TimoCom

Патека: Почетна
Горе

Корисни линкови

Контакт

СИЗ Македонија Сообраќај
АМЕРИТ Скопје
Бул. Партизански Одреди
бр. 17/4, 1000 Скопје

тел. +389 (0)2 3298 967 
факс.+389 (0)2 3298 968
email: amerit@amerit.org.mk

Центар за Обука

Центар за обука
Градски Ѕид, блок 13
1000 Скопје
П.Фах 606

тел. +389 (0)2 3298 224
факс.+389 (0)2 3298 264
email: obuka@amerit.org.mk